Afloop

Wat is afloop

Afloop in drukwerk: voor perfect gesneden resultaten

Welkom bij onze gids over Afloop in drukwerk, waar we samen de essentie van dit belangrijke concept verkennen. Of je nu bezig bent met het ontwerpen van een flyer, visitekaartje, brochure, of poster, Afloop speelt een cruciale rol in het verkrijgen van perfect gesneden drukwerk.

Waarom Afloop?

Afloop, ook wel Afloop genoemd, is vrijwel onmisbaar bij elk drukwerkproduct. Waarom? Omdat vrijwel al het drukwerk wordt gesneden nadat het is afgedrukt. Of het nu gaat om flyers, brochures, visitekaartjes of andere items, we drukken vaak op grote vellen en snijden deze vervolgens op maat. Met meer pagina’s in je drukwerk neemt de kans op kleine afwijkingen bij het snijden toe. Afloop voorkomt witte snijranden en zorgt ervoor dat belangrijke delen van je ontwerp behouden blijven.

Hoeveel Afloop heb je nodig?

Standaard hanteren we bijvoorbeeld een snijmarge van 3 mm rondom. Dit betekent dat jouw ontwerp aan alle zijden 3 mm extra Afloop moet hebben. Stel, je ontwerpt een flyer op A4-formaat (210 x 297 mm). Met Afloop wordt het bestand 216 x 303 mm.

Bij sign producten zoals fotobehang, raamstickers en forexborden hanteren wij 10 mm extra Afloop.

Afloop, snijmarge en veiligheidsmarge

Afloop komt overeen met de snijmarge, maar dat is niet het enige waar je aan moet denken. Het is ook verstandig om een veiligheidsmarge van 3 mm rondom binnen de snijlijnen te hanteren. Plaats geen teksten of belangrijke delen van het ontwerp dicht bij de rand, maar binnen de zetspiegel. In onze online opmaaktool herken je de snijmarge aan de rode kleur, terwijl de veiligheidsmarge geel is gemarkeerd.

Contact

Drukkerij Excelsior
Theems 6
2491 BP Den Haag
Bedrijventerrein Forepark

Het verschil tussen PMS en Full-color