In de wereld van drukwerk draait alles om precisie, vooral als het gaat om kleur. PMS-kleuren, een gestandaardiseerd kleurensysteem, garanderen dat de tint die u kiest consistent wordt weergegeven in elk gedrukt exemplaar. Bij Drukkerij Excelsior begrijpen we het belang van kleurconsistentie en bieden we expertise in het nauwkeurig reproduceren van PMS-kleuren.

Wat zijn PMS-kleuren?

PMS staat voor Pantone Matching System, een gepatenteerd kleurensysteem gebruikt in verschillende industrieën, voornamelijk in de grafische wereld. Het systeem biedt een unieke code voor elke tint, waardoor ontwerpers, merken en drukkerijen over de hele wereld exact dezelfde kleur kunnen identificeren en reproduceren.

Waarom PMS-kleuren?

  • Consistentie: Of het nu gaat om bedrijfslogo’s of merkmaterialen, PMS-kleuren zorgen voor een uniforme kleurweergave over verschillende printopdrachten heen.
  • Brede selectie: Het PMS-systeem omvat duizenden unieke kleuren, waardoor ontwerpers een grote speelruimte hebben om de perfecte tint te kiezen.
  • Nauwkeurigheid: Door te verwijzen naar een specifieke PMS-code, is er geen giswerk bij het matchen van kleuren.
  • Wereldwijde herkenning: Het PMS-systeem wordt wereldwijd erkend, wat betekent dat een PMS-kleur in Nederland dezelfde is als in andere delen van de wereld.

Waarom kiezen voor Drukkerij Excelsior voor uw PMS-drukwerk?

  • Kwaliteitscontrole
  • Persoonlijke service
  • Deskundige kleurmatching

Wat is het verschil tussen PMS kleuren en CMYK kleuren:

PMS ook wel steunkleuren genoemd is een gestandaardiseerd kleurcoderingssysteem waarbij elke kleur een uniek genummerde code heeft. Hiermee kunnen ontwerpers, drukkers en fabrikanten over de hele wereld een specifieke kleur identificeren en reproduceren zonder directe communicatie.

CMYK staat voor de kleuren Cyaan, Magenta, Geel (Yellow) en Zwart (Black) ook wel full color genoemd. Het is een proceskleurensysteem waarbij deze vier inkten in verschillende percentages worden gemengd om een breed scala aan kleuren te produceren.

Kortom:

Kies voor PMS wanneer je een exacte kleurmatch nodig hebt, vooral voor branding. Kies voor CMYK voor projecten die veel kleuren bevatten of wanneer full-color beelden worden gebruikt.

Contact

Drukkerij Excelsior
Theems 6
2491 BP Den Haag
Bedrijventerrein Forepark

DTF
Transferdruk
Zeefdruk
Sublimatiedruk
Flexdruk
Greyscale