Vergaren

Bij het creëren van boekjes, brochures of andere meervoudige gedrukte materialen is de volgorde van de pagina’s cruciaal. Vergaren is die onmisbare stap die zorgt voor een logische en correcte volgorde van pagina’s.

Wat is vergaren?

Vergaren is het proces van het in de juiste volgorde leggen of verzamelen van individuele vellen of secties van een gedrukt item. Dit kan handmatig of met behulp van geavanceerde machines worden gedaan, afhankelijk van de omvang van het project. Het resultaat is een geordende set pagina’s, klaar voor verdere verwerking zoals binden. Het samenvoegen van doorschrijfsets op de juiste volgorde.

Waarom vergaren?

  • Logica en Flow: Vergaren zorgt ervoor dat lezers een naadloze en logische leeservaring hebben van het begin tot het einde van een document.
  • Efficiëntie: In grootschalige drukprojecten helpt machinevergaring om snel en nauwkeurig te werken, waardoor de productietijd wordt verkort.
  • Voorbereiding voor binden: Vergaren is een essentiële voorbereidende stap voor bindmethoden zoals nieten, lijmen of spiraalbinding.
  • Kwaliteitscontrole: Het vergaringsproces biedt ook een gelegenheid om de kwaliteit van gedrukte vellen te controleren en ervoor te zorgen dat ze aan de normen voldoen.
Contact

Drukkerij Excelsior
Theems 6
2491 BP Den Haag
Bedrijventerrein Forepark

Vernissen
Nieten & hechten
Wire-O inbinden
Lijmen
Vouwen
Snijden